Saturday, May 25, 2019

επιπλα κρητη ρεθυμνο

https://ajvgswki.blogspot.com/2019/03/blog-post_93.html
προσκλησεις εσπα
επιπλα κρητη ρεθυμνο
επιπλα κρητη ρεθυμνο

Στο συνέδριο, που το παρακολούθησαν νομπελίστες επιστήμονες και ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι, οι ίδιοι ομιλητές τόνισαν πως ανακαλύψεις του Νεύτωνα και του Αϊνστάιν, δεν ήταν κάτι το πρωτότυπο και αξιόλογο για την επιστήμη.


Οι οργανωτές του Ινδικού Επιστημονικού Συνεδρίου εξέφρασαν «σοβαρή ανησυχία» για όσα απολύτως ανορθόδοξα ακούστηκαν από το βήμα της εκδήλωσης μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Διάφοροι επιστήμονες έκριναν σκόπιμο να αφήσουν ανεξέλεγκτα ελεύθερη τη φαντασία τους ή να προσφύγουν σε λογοτεχνικές και συμβολικές αναφορές σε θρησκευτικά και άλλα αρχαία ινδικά κείμενα, προσδίδοντάς τους κυριολεκτική σημασία και επιστημονικό κύρος.


αιτια θανατου αρλετα

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο κρούσμα διείσδυσης ινδουιστικών εθνικιστικών και θρησκευτικών θεωριών στη δημόσια πλέον σκηνή και ατζέντα της μεγαλύτερης σύγχρονης δημοκρατίας του κόσμου με την πανάρχαια παράδοση, για την οποία δικαιολογημένα είναι υπερήφανη.


Σε μερικούς, όμως, η υπερηφάνεια αποκτά εξωπραγματικές διαστάσεις. Όπως υποστήριξε ο Ναγκεσγουάρ Ράο, καθηγητής ανόργανης χημείας και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Άντρα της Νότιας Ινδίας, «είχαμε 100 Καουράβας (σ. σ. απογόνους του μυθικού βασιλιά Κουρού του έπους Μαχαμπαράτα) από μια μητέρα χάρη στην τεχνολογία των βλαστικών κυττάρων και του δοκιμαστικού σωλήνα». Εν ολίγοις, ένας επιστήμονας και μάλιστα σε υψηλή θέση βασίστηκε σε ένα αρχαίο λογοτεχνικό κείμενο για να υποστηρίξει ότι η αρχαία Ινδία είχε ανακαλύψει την εξωσωματική γονιμοποίηση πριν χιλιάδες χρόνια.


Ο ίδιος, αντλώντας πάλι έμπνευση από τη Μαχαμπαράτα, είπε ότι «ο Κύριος Βισνού χρησιμοποιούσε κατευθυνόμενους πυραύλους γνωστούς ως “Βισνού Τσάκρα”, με τους οποίους κυνηγούσε στόχους εν κινήσει».


Ένας άλλος επιστήμονας από πανεπιστήμιο στο νότιο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού ισχυρίστηκε με άνεση ότι οι ανακαλύψεις του Νεύτωνα και του Αϊνστάιν δεν ήταν πραγματικά πρωτοποριακές.


Οι οργανωτές του συνεδρίου, οι οποίοι δεν ήξεραν αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν, προσπάθησαν κάπως να υποβαθμίσουν τον αντίκτυπο, χαρακτηρίζοντας «ατυχές» το γεγονός ότι η εκδήλωση «εκτροχιάστηκε» από τέτοιες αναφορές.



https://cpfuxkeo.blogspot.com/2019/04/blog-post_131.html

No comments:

Post a Comment