Friday, March 1, 2019

λουφα και παραλλαγη σειρηνες στην στερια watch online

Μια ομάδα πενήντα μαθητριών διδάσκεται πώς να αντισταθεί και να αμυνθεί σε μία πιθανή σεξουαλική επίθεση. Με «αρχηγό» την Simang’aliso Domoya, τα κορίτσια υψώνουν ανάστημα και επαναλαμβάνουν δυνατά τη φράση της «Είμαι όμορφη αλλά είμαι και επικίνδυνη!».


Η Domoya είναι συντονίστρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Ujamaa-Pamodzi”, ο οποίος έχει αναλάβει να μαθαίνει σε μαθήτριες ηλικίας από 11 έως 16 ετών, σε διάφορα σχολεία της χώρας, τη σημασία της αυτό-δυνάμωσης και της αυτοάμυνας.


αγορα μεταχειρισμενου ηλεκτρικου πιανου

Συγκεκριμένα, μέσω φωνητικών ασκήσεων και φυσικών δραστηριοτήτων διδάσκονται πώς να δηλώνουν δημόσια την εναντίωσή τους σε φαινόμενα βίας και - εάν κριθεί απαραίτητο - πώς να τη χρησιμοποιήσουν, αφού - δυστυχώς - μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη τη στιγμή που 1/5 κορίτσια και 1/7 αγόρια της χώρας κακοποιούνται σεξουαλικά πριν την ηλικία των 18.


180302155940 06 malawi schoolgirls self defense asequals exlarge 169


Τα μαθήματα χωρίζονται σε δύο μέρη: το λεκτικό και το σωματικό και είναι και τα δύο της ίδιας σημαντικότητας σύμφωνα με την Domoya.


«Ενθαρρύνουμε τα κορίτσια στο να πιστεύουν στον εαυτό τους και να μάθουν πώς να αμύνονται. Επίσης έχουμε τον εξής κανόνα: Σε κάθε περίπτωση, ό, τι κι αν γίνει, σε μία πιθανή επίθεση θα πρέπει να προσπαθούν να ξεφύγουν. Όχι να μείνουν για να παλέψουν».


180302145514 03 malawi schoolgirls self defense asequals exlarge 169
Οι δάσκαλοι των μαθητών


Το άσχημο της υπόθεσης είναι πως τα περισσότερα κορίτσια που συμμετέχουν στα μαθήματα έχουν έρθει αντιμέτωπα με τέτοια συμβάντα. Μία 15χρονη μαθήτρια, για παράδειγμα, αποκάλυψε στο CNNi πως ο σύζυγος της αδερφής της είχε επιχειρήσει να την βιάσει:


«Χρησιμοποίησα τη λεκτική άμυνα που έχω διδαχτεί. Τον απείλησα πως θα το πω στην αδερφή μου». Ύστερα το κορίτσι επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του οργανισμού, οι οποίοι τη συμβούλεψαν να προειδοποιήσει τον άντρα πως θα τον καταγγείλει σε έναν τοπικό οργανισμό για την προστασία των παιδιών.


Σύμφωνα με τα κορίτσια η παρενόχληση είναι κάτι συνηθισμένο στο Μαλάουι.



λουφα και παραλλαγη σειρηνες στην στερια watch online
λουφα και παραλλαγη σειρηνες στην στερια watch online
δεκαετια 80 ροκ
https://tvifmuhh.blogspot.com/2019/05/blog-post_40.html
https://racnascy.blogspot.com/2019/05/blog-post_103.html

No comments:

Post a Comment