https://tcanamrf.blogspot.com/2019/04/blog-post_22.html
ζυγος με ζυγο στο κρεβατι
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
νταλτον φιλτρα
Η σημερινή μεγάλη τιμή που περιποιεί στο πρόσωπό μου, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, δια της απονομής του Χρυσού Εμβλήματός της, με συγκινεί βαθύτατα και με επιφορτίζει με την υποχρέωση να φανώ άξιός της.
A. Το γεγονός ότι η απονομή αυτή λαμβάνει χώρα με την ευκαιρία του εορτασμού των πενήντα ετών λειτουργίας της, μου προσφέρει την ευκαιρία να εκθέσω την, γενικώς επικρατούσα, θετική άποψη αναφορικά με το σημαντικότατο έργο που επιτελεί η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης για την Ορθοδοξία, για το Ελληνικό Έθνος αλλά και για τον Ελληνικό Πολιτισμό.
φωτογραφιες για ζωγραφικη για παιδια
B. Πρόκειται για έργο, του οποίου η απήχηση έχει προ πολλού υπερβεί τα σύνορα της Χώρας μας, γνωρίζοντας την διεθνή αναγνώριση και κατακτώντας τον ανάλογο σεβασμό.
Ι. Κατ' αρχάς, έχει ιδιαίτερη σημασία το πώς ιδρύθηκε η εν λόγω Ακαδημία, η οποία, όπως είναι γνωστό σε όλους μας, αποτελεί Κοινωφελές Θρησκευτικό Καθίδρυμα της Εκκλησίας που λειτουργεί, ως προς το νομικό του καθεστώς, σύμφωνα με τον Οργανισμό της Εκκλησίας και τους Νόμους του Κράτους. Ως προς δε την Εκκλησιαστική της υπόσταση και αποστολή, τηρεί την κανονική αναφορά, τόσο προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως όσο και προς την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.
Α. Ιδού λοιπόν πώς ο μακαριστός Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίος Γαλανάκης, εκ των ιδρυτών της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης και εμβληματική πνευματική προσωπικότητα του Τόπου σας, αλλά και σύνολου του Ελληνισμού, περιγράφει την ιδέα της δημιουργίας της σε κείμενό του: «Η ιδέα της Ακαδημίας γεννήθηκε στη σκέψη μου στην πρώτη δεκαετία του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου (1945-1955), τότε που ξεκινούσαν οι προβληματισμοί του νέου μεσοπολεμικού κόσμου. Γεννήθηκε σαν αναζήτηση ενός χώρου, ενός οργάνου, όπου θα μπορούσαν: χριστιανική πίστη και Νεοελληνικός Λόγος, Ελληνική Διανόηση να συναντηθούνε, να διαλεχθούνε και να συνεργασθούνε για την πνευματική πληρότητα και ωριμότητα του Λαού μας».
Β. Στο ίδιο πνεύμα, και τηρώντας αυτή την ιερή πνευματική παρακαταθήκη του Ειρηναίου, ο σημερινός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, κ. Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, εν είδει συμπεράσματος σε μελέτη του για τις εκκλησιαστικές διαστάσεις του έργου της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης: «Η Εκκλησία οφείλει να συνεχίζει, εν Αγίω Πνεύματι, το διαλογικό έργο της σωτηρίας του Χριστού εντός της Ιστορίας. Οφείλει δηλαδή να διαλέγεται με τον κόσμο ολόκληρο. Και τούτο, διότι ο διάλογος αποτελεί την πιο χαρακτηριστική έκφραση του αγαπητικού ήθους, την ίδια τη μαρτυρία του πνεύματος της χριστιανικής αγάπης και καταλλαγής, ενώ απαραίτητη προϋπόθεσή του είναι η μετάνοια, καθώς βοηθά στη γνωριμία και στη συνάντηση με τον 'άλλο', στην υπέρβαση της άγνοιας, της καχυποψίας και της μνησικακίας, στην άρση των παρεξηγήσεων, στην από κοινού συζήτηση των νέων προκλήσεων. Ο 'άλλος' νοείται ως όλον, ως συμπαρών της ευχαριστιακής σύναξης και μέτοχος του κοινού ποτηρίου ή ακόμη και ως προσδοκώμενος μέτοχος. Οι παραπάνω, θεμελιώδους σημασίας, θεολογικές προϋποθέσεις, δεν αποτελούν απλώς θεωρητικές διατυπώσεις ή λεκτικές ακροβασίες, αλλά έχουν καίριες συνέπειες για την αποστολή, τη μαρτυρία και την ιστορική πορεία της Εκκλησίας στο μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Και ως εκ τούτου και της ίδιας της Ακαδημίας».
II.'Όλα τα προαναφερθέντα προκύπτουν από τον σκοπό της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, ο οποίος σύμφωνα με τον Οργανισμό Λειτουργίας του Ιδρύματος είναι:
« 1) H ενδυνάμωσις και επιμόρφωσις των λειτουργών και του πληρώματος της Εκκλησίας ίνα εν τω πλαισίω της Ελληνορθοδόξου Πνευματικότητος δίδωσιν ζώσαν και ακεραίαν μαρτυρίαν του Ευαγγελίου εν τω συγχρόνω κόσμω.
2) Η ενίσχυσις του έργου της Ορθοδόξου εξωτερικής Ιεραποστολής.
3) Η παροχή τεχνικής και ηθικής βοηθείας προς προαγωγήν του βίου ή προς ικανοποίησιν φιλανθρωπικών και λοιπών σκοπών.
4) Η υπό το Ορθόδοξον χριστιανικόν πρίσμα και συμφώνως προς τα παραδόσεις και τας ανάγκας του Γένους ημών θεώρησις και έρευνα των πνευματικών-κοινωνικών και οικονομικών εν γένει προβλημάτων».
φωτογραφιες για ζωγραφικη για παιδια
No comments:
Post a Comment