Wednesday, March 13, 2019

γαλοπουλα καπνιστη πρωτεινη

πλαισιο μολυβοθηκες
γαλοπουλα καπνιστη πρωτεινη

Η χτεσινή συζήτηση στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και σημαδεύτηκε από λεκτικά επεισόδια και διαξιφισμούς.


γαλοπουλα καπνιστη πρωτεινη

Στο «στόχαστρο» των κληρικών βρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που κατά πληροφορίες έγινε αποδέκτης της έντονης ανησυχίας των κληρικών για το ζήτημα της μισθοδοσίας.


Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, που ήρθε μετά από μια ταραχώδη ημέρα για την ιεραρχία, άναψε νέες «φωτιές».


«Το καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών αποτελεί ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, που ήρθε μερικές μόλις ώρες μετά το ομόφωνο «όχι» των ιεραρχών στο σημείο της συμφωνίας που αφορά στη μισθοδοσία τους.


Ωστόσο, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζει ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας κατέληξε ομοφώνως και στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας και Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος».



«Ως εκ τούτου, η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους».



Το δικό του μήνυμα έστειλε λίγη ώρα αργότερα και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δήλωση του πρωθυπουργού.



«Με ικανοποίηση χαιρετίζω την δήλωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με την σημερινή ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και την συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, και συμπλήρωσε: «Η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων στο πλαίσιο πάντα της από κοινού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας».



Το σχόλιο αυτό - μαζί με το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος προσπάθησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να διαχωρίσει το θέμα της μισθοδοσίας από την υπόλοιπη συζήτηση - αναδεικνύει μια διχογνωμία στους κόλπους της Εκκλησίας.





λαμβάνω υπόψιν
https://mggenitx.blogspot.com/2019/04/blog-post_20.html
https://mggenitx.blogspot.com/2019/03/blog-post_74.html

No comments:

Post a Comment