Το γιατί, προκύπτει από τα «μαθηματικά» του ίδιου του προγράμματος του ESM. Για εφέτος το πρόγραμμα προσαρμογής προέβλεπε πως η Ελλάδα θα έπρεπε να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα 919 εκατ. ευρώ ή 0,53% του ΑΕΠ. Τελικά μετά την επιβολή πρόσθετων μέτρων εντός του 2016 - τα οποία ξεπέρασαν σε δημοσιονομική απόδοση τα 1,4 δισ. ευρώ που αρχικά είχαν υπολογισθεί - το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθε σε 1,9 δισ. ευρώ ή στο 1,09% του ΑΕΠ.
https://prrcfuql.blogspot.com/2019/04/blog-post_60.html
σταφυλι ζαχαρη
σταφυλι ζαχαρη
Ωστόσο, το πρόγραμμα προσαρμογής προβλέπει πως η Ελλάδα θα πρέπει να καταγράψει το 2017 πρωτογενές πλεόνασμα 3,1 δισ. ευρώ ή 1,75% του ΑΕΠ. Ακόμα και με την καταιγίδα νέων φόρων 3 δισ. ευρώ που θα φέρει το 2017 και τις περικοπές δαπανών 960 εκατ. ευρώ του επομένου έτους ο στόχος αυτός θεωρείται φιλόδοξος – το ΔΝΤ θεωρεί πως δύσκολα θα επιτευχτεί-. Στη βάση αυτή το να πιστεύει κανείς πως θα υπάρξει και δημοσιονομική υπεραπόδοση, δηλαδή υπέρβαση του στόχου του 1,75%, είναι μια πεποίθηση που μπορεί να επαληθευτεί μόνον με επιβολή φορολογικής εξόντωσης στο σύνολο της κοινωνίας.
Αυτό ισχύει σε υπερθετικό βαθμό για το 2018, οπότε το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να ανέλθει σε 6,2 δισ. ευρώ ή στο 3,5% του ΑΕΠ. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός η Ελλάδα θα πρέπει να έχει επανέλθει σε εύρωστη ανάπτυξη άνω του 3% του ΑΕΠ και παράλληλα να είναι σε εφαρμογή όχι μόνον οι φόροι και οι εξοικονομήσεις δαπανών που προβλέπει το πρόγραμμα του ESM, αλλά και πρόσθετα μέτρα που θα περιληφθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
το πελαγο ειναι βαθυ φραγκουλης
https://mggenitx.blogspot.com/2019/04/blog-post_129.html
No comments:
Post a Comment